Thursday, December 11, 2008

Megérkezett az sms-küldés funkció az európai Gmail-fiókokba

És bizony az EVK-s Beállításoknál is megtalálható.

 
 

Sent to you by Chris via Google Reader:

 
 


Október végén írtam arról, hogy a Gmailből már sms-t is küldhetnek az amerikaiak egymásnak. (A funkció meglehetősen egyszerű. A Labsban kell engedélyezni az sms-küldést, majd a chat keresőablakába kell begépelni a telefonszámot és máris küldhetjük az sms-t.)

A Google ma az európai Gmail-fiókokat is frissítette. Úgyhogy a szerencsések már most is kipróbálhatják az sms-küldés funkciót. Egyelőre csak az Egyesült Államokban tartózkodó (amerikai telefonszámmal rendelkező) ismerőseinknek küldhetünk rövid szöveges üzenetet Gmailből. Az amerikai ismerőstől érkező válaszüzenet pedig Gmail-fiókunk csetablakában fog megjelenni.

Amerikai ismerősöm azt mondja, odaát gyorsan megtanulták az emberek blokkolni az ilyen sms-eket. Ugyanis az Államokban a fogadó is fizet az sms-ért (hacsak nincs valami klassz kedvezménye), a küldő viszont ebben az esetben a Gmailen keresztül ingyen küldi az üzenetet. 

Az európaiaknak továbbra is várniuk kell arra, hogy a Gmail felületén egymásnak is küldhessenek üzeneteket. Nyilván azért, mert mifelénk nem szokás a fogadónak fizetni az sms-ért. Úgyhogy a Google-nak gondolom egyebként kell majd megállapodnia a nagy európai szolgáltatókkal. 

Más kérdés, hogy a Google Calendar sms-értesítés funkciója az európaiak számára is ingyenes. És továbbra sem tudni, hogy azért ki fizetni a számlát. Avagy: kinek éri meg.


 
 

Things you can do from here:

 
 

No comments: