Tuesday, September 18, 2007

Na, megérkezett a Google prezentációkészítője

Via Webisztán.

Lassan elkezdhettek játszadozni ezekkel a cuccokkal, mert kifejezetten hasznos az evknak az egész Docs-csomag. Szerintem.

szasza

 
 

Sent to you by szasza via Google Reader:

 
 

via Webisztán by hírbehozó on 9/18/07

Fél évet kellett várni rá: ma Bódis Attila írt postot a Google hivatalos blogjára, amiben azt írja, hogy a prezentációkészítő ugyanazokat a tulajdonságokat kapta meg (kollaboráció, cset, stb), mint a szövegszerkesztő és a táblázatkezelő. Ja, amúgy a prezentációkészítő egyből magyarul is elérhető. Megyek is, megnézem.

[update1] Első benyomások: buta nulladik benyomásom, hogy a Georgia betűtípust itt szerencsére nem fordították le valami gyanús országnévre. Második benyomásom, hogy a Google végre megkísérli értelmesen brandelni a webes office-csomagját. A "Dokumentumok és Táblázatok és Prezentációk" helyett az egyszerűbb "Dokumentumok" (angolul: "Docs") nevet kapta a szolgáltatáscsomag. Huh.


[update2] Maga a prezentációkészítő nagyjából azt tudja, ami elvárható tőle. Háttérbeállítás, képbeszúrás, alapformázott szövegek elhelyezése. Egyszerű slide-okat építhetünk a segítségével. Nekem azért lehet nagyon hasznos ez a cucc, mert rühellek prezentációt készíteni, és egy tök egyszerű, alapfunkciókkal felvértezett alkalmazás lehet olyan barátságos és kényelmes, hogy - ha nagyon kell - gyorsan összedobjak egy izét... (akkor se írom le, hogy becézik a magyarban a prezentációt!).

Amúgy, ha már itt tartunk, valamikor régen láttam egy olyan prezentációt (valami konferencián), mely egyszerűen fényképekből volt összetéve. Vagyis készítője fogta magát és egy fehér lapra felírta az egyik slide szöveges tartalmát, majd a lapot letette egy szép tisztásra, lefotózta a papírt ebben a környezetben, és végül ez a slide került bele a prezentációba. Ha egyszer sok szabadidőm lesz, én is ilyenekkel fogom ijesztegetni az Internet Hungary pogácsázó közönségét.

[update3] Igen, köszi az infót: szóval kijavították a szövegszerkesztőben is a Grúziát Georgiára.

[update4] És ami még eszembe jut, most hogy így kattintgatok jobbra-balra a Docs-ban: nagyon kényelmes dolog, hogy egyetlen felületen látom az összes szöveges doksit, prezentációt, táblázatot. Vagyis nem három különálló alkalmazásban kell egyszerre turkálnom, hanem együtt megvan minden.



[update5] Nagyon tetszik az online prezentálás funkció. A kész slideshow-t élőben is prezentálhatjuk ismerőseinknek, munkatársainknak, érdeklődőknek. Ide kattintsatok.

Amúgy a Google a prezentációkészítőről szóló sajtóanyagát stílusosan megcsinálhatta volna egyből egy prezentációban is.

 
 

Things you can do from here:

 
 

No comments: